Elsinco Budapest Kft.

Cikkek, Letöltések

LeCroy oszcilloszkóp méréstechnikai szeminárium (2019. február 26.) - diái


Okos fogások spektrumanalizátorokra workshop előadásai

Előadás I. – Úton az 5G felé: 28GHz-es channel sounder és szabadtéri mikrohullámú (OTA MMW) mérési megoldások
Előadás II. – Új szabványok (5GNR) RF demodulációja
Előadás III. – Nagypontosságú szintmérés spektrumanalizátorokkal
Előadás IV. – Spektrumanalizátor-architektúrák gyakorlati összehasonlítása (Sweep | FFT | Real Time)

Certifier40G és Wifi Site Survey újdonságok

 

TCP throughput mérések - RFC 6349

Mire alkalmas az RFC 6349 TCP througput mérés?
Miben más, mint az RFC 2544 és az Y.1564?

Vezeték nélküli mérési újdonságok - HÍRLEVÉL

A vezeték nélküli kommunikációs piac gyors fejlődése kihívások elé állítja a hálózatoperátorokat és a szolgáltatókat, mivel egyszerre kell karban tartaniuk a régebbi hálózatokat és fejleszteniük az újabb technológiákat a változó felhasználói igények szerint. Mindezek mellett figyelembe kell venni a megbízhatóságot, a minőséget és a gazdaságossági szempontokat is. Mivel a „vakon üzemeltetés” megint kezd kimenni a divatból, legújabb hírlevelünkben öt olyan eszközt mutatunk be, melyek vezeték nélküli és mobilhálózatok területén magabiztosabbá teszik munkájukat.

100G hálózati mérések - hírlevél

 

TCP Truespeed funkciók - RFC6349

TCP sebesség mérése - RFC 6349 Az RFC6349 mérés az IP hálózatok L3 feletti (TCP) áteresztőképességet hivatott szolgálni. A klasszikus RFC2544, illetve Y.1763 teszt két végpont között sok esetben mutat kiváló eredményeket L2 és L3 szinten; azonban a felhasználók, akik az alkalmazási réteget "látják" sok esetben lassulásokat tapasztalnak. Ilyen esetben nagyon hasznos lehet a TCP teszt lefuttatása, ami alapján optimalizálhatjuk hálózati infrastruktúránkat. 


Passzív Intermoduláció mérése GSM, UMTS és LTE hálózatokban

Passzív intermoduláció A passzív Intermoduláció (PIM) mérése a 2G, 3G és LTE antennarendszerek esetén elengedhetetlen. A VSWR és RL mérések (Site Master-es mérések) fontosak, azonban nem adnak információt az antennarendszer linearitásáról. Az Anritsu PIM analizátora gombnyomsára képes detektálni az intermoduláció jelenségét és gombnyomásra képes lokalizálni annak forrását. 

A Samsung az Anritsu-t választotta...

MD8475 Anritsu Signaling Tester
A Samsung Electronics Co., Ltd. mely a digitális média és a digitális konvergencia technológiák területén vezető szerepet tölt be, az Anritsu MD8475A Signaling Tester készüléket választotta okostelefonok automatizált tesztelésre.

A Samsung okostelefonjai számos különböző rádióhozzáférési technológiát (RAT) támogatnak különböző frekvenciasávokon, úgymint LTE, WCDMA, TD-SCDMA, GSM, CDMA2000. A készülékeket a több mint kétszáz hálózat-üzemeltető interoperabilitási szigorú követelményei miatt szükséges tesztelni. Ahhoz, hogy a Samsung termékeivel a konkurencia előtt járjon, a Samsungnak különösen fontos a megbízható és gyorsan működő teszteszközök, olyanok, amelyek alkalmasak felügyelet nélküli termék-verifikációra.

Az Anritsu MD8475A, egy megbízható és erőteljes hálózat szimulátor, mely az összes előírt rádiós technológiát támogatja, és az ökológiai lábnyoma is kicsi. Az MD8475A beépített szerverrel bír az IMS (IP Multimedia Subsystem) részére, s a teszter támogatja a kritikus felhasználói szolgáltatásokat. Az MD8475A tartalmazza a SmartStudio programot, mely egyszerűen kezelhető grafikus felület, és lehetővé teszi a hívásparaméterek könnyű beállítását. A SmartStudio Manager PC szoftver lehetővé teszi a teljesen automatizált tesztszekvenciák létrehozását és futtatását. A Samsung mérnökei több mint 100 féle automatizált teszt szekvenciát hoztak létre, hogy ellenőrizzék az okostelefonok funkcióit, beleértve az IMS kapcsolatot is. A Samsung számos R&D részlege használja ezt a megoldást az okostelefonok, hatékony tesztelésére.

Az Anritsu büszke arra, hogy a Samsung a világ legnagyobb okostelefon gyártója, az MD8475A készüléket választotta, mint a fejlesztési folyamat egy kulcseszközét. A Samsung választása is mutatja, hogy az Anritsu MD8475A készüléke segíti az LTE készülékgyártókat, hogy megbizonyosodjanak a termékeik minőségéről, egy igen erős versenyhelyzeti légkörben.

„Az MD8475A lehetővé teszi számunkra, hogy a széles skálájú okostelefon termékeinket teljes mértékben teszteljük, a különböző hálózati konfigurációk közepette, a leghatékonyabb módon.” mondta Park Yun-Sang, a Samsung Electronics szenior alelnöke.

Rádiós hálózatok méréstechnikája Anritsu műszerekkel

 Kapitány Zsolt előadásának anyaga letölthető az alábbi linken.

Analóg és Digitális kommunikáció-analizátorok az Aeroflextől

 A szemináriumon elhangzott előadás anyagát itt tekinthetik meg.

Integrált hálózat- és adatközpont monitorozó megoldások a JDSU/Network Instrumentstől

 A 19. ELSINCO Szemináriumon elhangzó előadás anyaga.

Elektromágneses térerősségmérő műszerek a Nardától

 A 19. ELSINCO Szemináriumon elhangzó előadás anyaga.

Narda workshop

 Letölthetők a legutóbbi Narda workshopon elhangzott előadások!

Diszperziók és mérésük nagysebességű optikai hálózatokban

 A Budapesti Műszaki Egyetem doktorandusz hallgatóinak munkája a kövektező linken elérhető cikkünk. A cikkben megismerkedhetünk a nagysebességű optikai hálózatokban megjelenő jeltorzulások okaival, az üvegszálban kialakuló diszperziókkal, és a jelre gyakorolt hatásukkal, valamint ezek mérési lehetőségeivel.

Interferencia vadászat

Interferencia vadászat  A következő linken található leírásban arról kaphatunk információt, hogy mire is érdemes odafigyelnünk ha interferenciára vadászunk.

JDSU Száloptikai útmutató

 

száloptikai útmutató

Mérési megfontolások 10G felett

 Az egyre növekvő sebesség és IP forgalom igény újabb és újabb rendszerkövetelményeket állít mind az optikai mind pedig a rezes hálózatokkal szemben. Videónkban összehasonlításra kerülnek az optikai és a rezes hálózatok, ismertetjük a különböző nagysebességű átvitelhez tartozó elvárásokat, bemutatjuk a nagysebességű rendszerek hálózatelemeit, tipikus problémáit valamint betekintést nyújtunk ezeknek a hibáknak a detektálására, mérésére JDSU mérőműszerek használatával.

2013 február 11-én az Elsinco és a JDSU közös szervezésével tartott Webináriumunk felvétele.

Power Point prezentáció az LTE bázisállomások méréstechnikájáról:

Fotópályázat - 2015 - Naptár

 A csatolt pdf. fileban a 2015-ös fotópályázatunkra érkezett közel háromszáz kép közül kiválogatott 13 fotó szerepel, a végleges naptár-formátumban.

Fotópályázat - 2014 - naptár

A csatolt file-ban a 2014-es fotópályázatunkre érkezett több száz képből kiválasztott 13 szerencsés fotót tekinthetik meg az elkészült naptár formátumában.

Fotópályázat - 2010-2013 - naptár

A csatolt fájlokban a 2011 - 2012 - 2013 évi naptárainkat tudják megtekinteni, melyeket az aktuális évek fotópályázatainak győztes fotóiból készítettünk.

Akciós műszereink bemutatása, demóműszerek

Ajánlatkérés, bővebb információ termékeinkről

Kiállítások, bemutatók, kongresszusok

Elküldjük Önnek a negyedévente megjelenő ELSINCO hírlevelet

Hírlevél leiratkozás

A műszerek szervizelését és kalibrálását is vállaljuk

Tréningek, bérmérés, tanácsadás

Néhány együttműködő partnerünk.