Elsinco Budapest Kft.

Elektromágneses sugárzásmérő műszerek

NBM-580 szélessávú sugárzásmérő

NBM-580 szélessávú sugárzásmérő  A Narda NBM-580-as szélessávú sugárzásmérővel lehetősége van kedvező árú megfigyelő és riasztó rendszer telepítésére elektromágneses térben. a készülék regisztrálja az akár nyolc különböző helyen elhelyezett mérőállomások mérési értékeit, folyamatosan feljegyzi őket, és határérték-túllépés esetén riasztójelzést ad.

A határértékek ellenőrzéséhez - pl. adóállomások vagy ipartelepek környezetében - a Nardalert S3 monitorok kedvező árú lehetőségként mérőállomásként is használhatók. DC árammal és optikai kábelen keresztül összekötve az NBM-580 berendezéssel folyamatosan továbbítják a mérési értékeket a beállított küszöbértékekre vonatkozóan, így a határérték túllépéseket azonnal felismerik, jelentik és dokumentálják.

A térerősség még pontosabb ellenőrzéséhez a mérőszondákkal felszerelt NBM-520-as Narda Broadband Meter készüléket javasoljuk. Ezek egyaránt mérik az elektromos és mágneses térerősséget, melyek dinamikatartománya akár 60 dB is lehet.

Az NBM-580 a kapott eredményeket központilag dolgozza fel. Az értékek közvetlenül megjeleníthetők a képernyőn, beolvashatók az IEEE-488-on keresztül, vagy etherneten keresztül távolból is lehívhatók. Összesen akár 8 Nardalert S3 vagy NBM 520 is csatlakoztatható (vegyesen is), melyek néhány tíz vagy száz méter távolságra vannak elhelyezve. Ehhez rendelkezésre áll négy optikai bemenet és négy USB bemenet. Gyenge- és erősáramhoz alkalmas riasztó relékkel is fel van szerelve.


Narda NIM ipari térerősség-mérő műszerek

Narda NIM ipari térerősség-mérő műszerek  A Narda NIM-511 és NIM-513 ipari térerősség-mérő műszerei [Industrial Field Meter]
az ipari frekvenciával működő berendezések okozta sugárterhelést mérik

A Narda NIM-511 és NIM-513 ipari térerősség-mérő műszerei komplett kézi mérőrendszerek, melyek egy alapműszerből és egy mérőszondából állnak, ami elektromos és mágneses térhez alkalmas érzékelőkkel van felszerelve. Ezek egy alacsonyköltségű megoldást kínálnak az ipartelepekre vonatkozó előírások betartására, és az elektromágneses sugárzás határértékeinek ellenőrzésére.

Ezek a készülékek a szabványoknak megfelelően mérik az elektromos és mágneses térerősséget az elektromágneses sugárzás okozta terhelés megállapításához és a személyi védelemre vonatkozó előírások betartásának igazolásául.

A NIM-511 érzékelői 300 kHz és 100 MHz közti frekvenciatartományt tudnak mérni, és kalibráláskor 13,56 MHz ISM frekvenciára lesznek beállítva, amit például gyakran használnak félvezetők gyártásánál.

A NIM-513 érzékelői 10 kHz és 42 MHz közti frekvenciatartományt tudnak mérni, és kalibráláskor 27,12 MHz ISM frekvenciára lesznek beállítva, ami a szokásos frekvencia melegszilárd hegesztőkészülékeknél és indukciós olvasztókemencéknél.


Narda 19"-os rackméretű, spektrumanalizátor platform

Spektrumanalizátor platform A kijelző nélküli eszköz olyan mérések megvalósítására ajánlott, ahol fontos a kis méret, a kis felvett teljesítmény, valamint a mérőműszer folyamatosan távvezérelt üzemben működik, az adatok lekérdezése egy távoli helyről történik. A mérőműszer kiválóan integrálható már meglévő OSS (Operational Support Sotfware) rendszerekbe, így folyamatos monitorozó és hibajelző rendszerként használható.

Az új NRA platform fontosabb jellemzői, funkciói:
► Működési tartomány: 9 kHz - 6 GHz
► RBW, felbontási sávszélesség: 10 Hz - 32 MHz
► Szélessávú FFT analízis
► USB és Ethernet alapú hozzáférés
► Szabványos ASCII alapú parancsok a vezérléshez és lekérdezéshez
► Dinamikatartomány több, mint 100 dB
► Webserver, ami támogatja a JAVA-t és HTML-t
► Multichannel Power mérések: a spektummérés után a felhasználó által meghatározott sávokba eső összteljesítmény meghatározása, akár 500 csatornára

SRM-3006

SRM-3006 Térerősségmérő Szelektív térerősségmérések az SRM-3006 műszerrel.
Jellemzői:
► Spektrumanalizátor-alapú, frekvenciaszelektív térerősségmérés 9 kHz-től 6 GHz-ig.
► A mért értékek szabvány szerinti (pl. IEC 62232 vagy EN 50492 szerinti) kiértékelése.
► Az átlag-, a minimum- és a maximumértékek egyidejű megjelenítése.
► A mérési eredmény kijelzése a megengedett határérték százalékában.
► Mérési rutinok futtatása: egy gombnyomással, egymáshoz kapcsolva futtathatók előre programozott mérési beállítások, az eljárással rengeteg idő takarítható meg.
► A GPS-es helymeghatározás
► Egy-egy méréshez hangfelvétel csatolható
► Monitorozás üzemmód
► Kódszelektív mérések (UMTS P-CPICH demodulálás)
► Maximum 5 MHz-es RBW
► Cseppálló, akkumulátoros, robusztus kivitel

Radman

Radman doziméter A RadMan és a Nardaalert doziméterek a sugárzó antennák közelében tevékenykedő szakemberek védelmét szolgálják. Amennyiben az elektromágneses sugárzás mértéke meghaladja az egészségügyi limitértékeket, a Nardaalert és RadMan, azonnal jelzést ad.

NBM-550

NBM-500 Szélessávú Térerősségmérő A Narda NBM-500 sorozatával lehetőségünk nyílik a mágneses és elektromos térerősség vizsgálatára 60 GHz-ig. Az NBM eszközök az elektromágneses sugárzás mértékét a csatlakoztatott antenna függvényében a teljes sávban mérik.
Jellemzői:
► Pillanatnyi, átlag-, minimum- és maximumértékek megjelenítése
► Hangkommentek hozzáfűzése a mérési eredményhez
► GPS-támogatás a pontos helykoordináták meghatározásához
► Hordozható, durva terepi viszonyoknak és különösen nagy térerősségnek is ellenálló kivitel
► Nagyméretű, grafikus kijelző az eredmények kijelzésére, valamint a szabványok szerinti kiértékeléshez
► Folyamatos naplózás, akár ötezer mérés mentése belső memóriába
► Automatikus antennafelismerés

Monitorozó állomások

8057-es Térerősség monitorozó állomás A Narda montorozó állomásai olyan fix telepítésű antenna rendszerek, melyek folyamatosan mérik az aktuális elektromágneses térerősség nagyságát 6 GHz-ig, frekvencia-szelektíven, vagy a probe-tól függően a teljes sávban. A monitorozó állomások rendszerbe integrálhatók, a gyűjtött adatok lekérdezhetők, tárolhatók, a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tehetők.

Akciós műszereink bemutatása, demóműszerek

Ajánlatkérés, bővebb információ termékeinkről

Kiállítások, bemutatók, kongresszusok

Elküldjük Önnek a negyedévente megjelenő ELSINCO hírlevelet

Hírlevél leiratkozás

A műszerek szervizelését és kalibrálását is vállaljuk

Tréningek, bérmérés, tanácsadás

Néhány együttműködő partnerünk.