Méréstechnikai és monitorozó megoldásaink

Blog

Automotive megoldások I. rész: ANRITSU

2020.07.30 08:54
Elsinco
Elsinco
Automotive megoldások I. rész: ANRITSU

Az Anritsu a telekommunikációs ágazat egyik kiemelkedő gyártója. Az automotive iparban a rádiós/mobil eszközök tesztelésére nyújt megoldásokat. Az Anritsu-t olyan felhasználók figyelmébe ajánljuk akik: CASE, cybersecurity, Intelligent Transportation Systems (ITS), Vehicle-to-Everything (V2X), eCall/ERA-GLONASS, OTA mérések, eSIM mérések, Automobile RADAR, Remote Keyless Entry (RKE), IEEE802.11p és további vezeték nélküli technológiák fejlesztésével foglalkoznak.

Így kiemelkedő ügyfeleink az autóipari gyártók (OEM-ek), chip/TCU/IVS beszállítók és a teszt központok/rendszerintegrátorok.

Vezeték nélküli rendszerek / INFOTAINMENT

5G/4G és egyéb wireless megoldásainkkal a „connected car” működése RF/Protocol/Application régetek szintjén ellenőrizhető a legfrissebb 3GPP szabványnak megfelelően. Complaince mérésre konformancia tesztrendeszerink használhatók.
5G conformance test system.

A Telematic rendszerek fejlesztése rengetek szimulációt, és éles hálózaton történő tesztet igényel. Megoldásainkkal a cellás és IP-s hálózat működése ellenőrizhető/szimulálható.
Telematic rendszerek tesztelése.

Az eCall/ERA-GLONASS rendszerek GSM/3G/LTE hálózatokat használnak. Az Anritsu-val lehetséges üzenetek/hívások compliance tesztelése, kapcsolatfelvétel vizsgálata, hálózat szimuláció és hálózat tesztelés.
eCall compliance megoldásaink.

A SIM kártyák eSIM-re váltása jelentős trend a piacon. Az eSIM-ek célja hogy a kártyán tártolt adatokat a kártyához történő fizikai hozzáférés nélkül is cserélni lehessen. A folyamat tesztelésére az Anritsu és az UICC teszter Comprion közösen adott GOST 33470 Chapter 9 compliance megoldást.

Cybersecurity: Vezeték nélküli tesztrendszereinkkel DoS támadás, SMS spoofing, firmware tampering támadások hatása is vizsgálható a szimulált hálózaton.

Audió: Az Anritsu signalling tesztere MD8475A/B közreműködve a HEAD Acoustics-sal tökéletes megoldást nyújt a vezető fülke eszközeinek audio analizálásához. (késleltetés, interferencia, akusztikus/hang minőség stb.)

WLAN kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás, OTA tesztelés, protokoll tesztelés az Anritsu WLAN műszerével.
WLAN IEEE 802.11a, b, g, n, p (V2X), ac, ax.
MT8862A 
és MT8870a universal test platform Wi-Fi műszereink.

Bluetooth tesztelés a Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG) teszt sémái szerint.
Bluetooth v1.2, 2.0, 2.1, 3.0+HS, 4.0, 4.1, 4.2, 5.0, 5.1.
MT8852B 
és MT8870a universal test platform Bluetooth műszereink.

 Intelligens Transport rendszerek (V2X stb.)

A V2X 802.11p méréstechnikai és analitikai megoldás V2X üzenetek demodulációját, analíziést és megjelenítését jelenti Anritsu spektrumanalizátorok segítségével.
MS269xA/MS2830A asztali spektrumanalizátorok.

Támogatja a V2V és V2I kommunikációt is. EU/USA/Japan definició alapján a MAC rétegtől az Alkalmazás rétegig.

ADAS

E-sávú, költséghatékony spektrumanalízis kézi (ultraportable) spektrumanalizátorral radar jelek tesztelésére. A műszer FFT capture-time funkciójával kifejezetten Chirp jelek elfogására is alkalmas.
MS2760A könnyű, egyszerű spektrumanalizátor 170GHz-ig. 

E-sávú, költséghatékony két portos VNA S-paraméterek tesztelésére, és hibahely keresésre passzív eszközökön.
Shockline VNA széria hálózatanalizátorok 92GHz-ig: 

TPMS adó teszt spektrumanalizátorral. Az RTSA megoldáshoz képest töredék áron, és teljesen megbízhatóan.

Ethernet/CAN

Kábelezés tesztelése az autóban 1-portos low-cost ultraportable műszerrel, hibahely kereséshez és S11 paraméter (reflexió) ellenőrzésére, 6GHz-ig.
1-portos Site Master könnyű, kézi műszer. 

Passzív RF elemek tesztelésére PC vezérelt 2-4 portos Shockline szériájú VNA-k kimagasló teljesítménnyel, költséghatékonyan.
Shockline VNA széria hálózatanalizátorok.

RF tesztek, kézi kivitelű spektrum- és hálózatanalizátorok RF interferencia keresésre, OTA és vezetékes tesztek elvégzésére.

EMC/EMI

Adó/vevő jelanalízis, sávon belüli és sávon kívüli interferencia azonosítása kézi spektrumanalizárral. A tracking generátor opcióval szűrők, csillapítók, erősítők és kábelek átviteli tesztelése is megvalósított.

Isotropic antennák és EMI teszt probe-ok kimagasló dinamikatartományú asztali és kézi spektrumanalizátorokhoz.

RF Analízis: RF TRx karakterisztika tesztelése, RF tesztelés LTE-Advanced DL CA, LTE és 3G/2G terminálokon, Call processing és non-call processing módokon.