Méréstechnikai és monitorozó megoldásaink

Ekahau Connect

Ekahau Connect

Ekahau Connect terméktámogatás és szoftvercsomag

2021. január 1-jétől szétbontásra került az Ekahau Connect csomag, míg korábban ebben a csomagban benne volt a Sidekick célhardver (ESK-1), valamint az Ekahau Pro szoftverlicenc (ESS-PRO-SW2), addig most már ezek csak külön-külön vásárolhatók meg. Viszont az Ekahau Connect elnevezés a terméktámogatás tekintetében megmaradt (ECS-1YR), mellyel az Ekahau Sidekick 2 eszközt a lehető legjobban lehet kiaknázni.

A Connect terméktámogatással egyben egy szoftver- és szolgáltatáscsomag is jár, ez a következő elemekből áll:

Ekahau Pro / Ekahau AI Pro

A professzionális Wi-Fi tervező, felmérő, elemző, optimalizáló és hibakereső program, mely minden enterprise szintű AP adatbázist tartalmaz, több ezer típusú antennával és minden Wi-Fi szabvánnyal kompatibilis (beleértve a 802.11ax-et is). Rendszeres időközönként frissítés érhető el hozzá, amennyiben aktív terméktámogatásiunk van (Pro vagy Connect), ha már nincs aktív terméktámogatásunk a program ugyanúgy használható marad, mivel a szoftverlicencet meg kellett vásárolnunk.

A szoftver minden Windows és MacOS alapú számítógépen futtatható. A programmal nem csak tervezni lehet, hanem felmérni is, így az Ekahau Sidekick kézi analizátor eredményeivel is dolgozhat, vagy hozzáadhat és konfigurálhat térképeket, melyeken aztán a program megannyi lehetőségét felhasználva tervezhet, tesztelhet a kimeríthetetlen eszköztárnak és szimulációs lehetőségeknek köszönhetően.

Ekahau Survey

Ezzel a szoftverrel teljes körű Wi-fi felmérést végezhet, immáron az iPad-jéről/iPhone-járól is. A Survey-vel könnyen átlátható hőtérképet készíthet, mely segíti a felmérést követő analízist. Ekahau Cloud-ba pedig feltöltheti rögtön a felmérés eredményét, amellyel a központban már el is tudnak kezdeni dolgozni. iPad esetén elérhető az Autopilot felmérés funkció, mellyel az eszköz szenzorait használva automatikusan leköveti a szoftver a térképen való haladásunkat, így akár 30-40%-kal lerövidülhet a felmérés ideje.

Ekahau Capture

Az Ekahau Capture szoftver bárki számára lehetővé teszi, hogy az Ekahau Sidekick segítségével csomagelfogást végezhessen, amit ezután pl. Wireshark programban kielemezzen. Ezzel a a lehetőséggel akár az AP-k közötti roamingolást is lehet vizsgálni, mert a Sidekick egyszerre több csatornán is képes capture-re. Windows-os és macOS-es gépekkel kompatibilis a szoftver.

Ekahau Cloud

Az Ekahau saját felhőszolgáltatásával összekapcsolt munkát végezhetnek a terepen dolgozók és az irodában ülők. Az alapból elérhető helyi tárhelyen és többszemélyes felméréseken kívül, ezzel az opcióval a projektfájlok folyamatosan mentve és legfrissebb állapotukban elérhetők a felhőben bárki számára, akinek azt a tulajdonos engedélyezi, ezzel a teljes csapat a szinkronizált projektekhez hozzáfér, gyorsabban haladhatnak a projekt elkészítésével.

Ekahau Analyzer

Az Ekahau Analyzer alkalmazás a hibaelhárítás jövőjét újradefiniálja azzal, hogy gyorsabb, könnyebb és sokkal pontosabb hálózati állapot ellenőrzésre ad lehetőséget.

2021. januárjától elérhető nem csak iPhone/iPadre, hanem Android rendszerű telefonokra is.
Ezzel az alkalmazással egy gyors pass/fail analízis végezhető előredefiniált határértékeknek megfelelően a hálózat állapotáról. Gyorsan, és könnyedén azonosítható a probléma a hálózaton.
Szupergyors és nagy felbontású spektrummérések az interferenciaforrások azonosítása érdekében.
Automatikus tesztelés 60 másodpercen belül a Wi-Fi hálózati állapot ellenőrzésére.

 

 

Az Ekahau Connect terméktámogatás minden fent említett szolgáltatást, szoftvert magába foglal. Amennyiben a Connect terméktámogatás lejár, úgy az Ekahau Pro szoftver továbbra is használható, viszont a frissítések nem lesznek elérhetők hozzá, valamint az Ekahau Survey, Capture, Cloud, és Analyzer nem lesz elérhető, mivel azok csak Connect accounttal használhatók.

Meglévő ügyfeleknek van lehetősége a Pro terméktámogatásról Connectre váltani (ECS-1YR-UPG). Ennek főleg felmérés esetén van előnye, így a Sidekick is erősen javasolt hozzá. Kizárólag tervezés esetén nem feltétlenül.

 

 

Az Ekahau Connect terméktámogatás és szoftvercsomag cikkszáma:

ECS-1YR (kötelező megvásárolni minden új Ügyfél számára az Ekahau Pro szoftverlicensz (ESS-PRO-SW2) mellé)

 

Ekahau Pro terméktámogatásról Ekahau Connectre váltás cikkszáma:

ECS-1YR-CON (csak konverzió, hosszabbítás nem történik) - megszűnt!

ECS-1YR-UPG (konverzió és egyben 1 évvel meghosszabbítás a terméktámogatásnak a lejárattól számítva)

Kérdés a termékről
Adatok
Videó
Adatlap
Adatok
Videó

Adatlap